Bruidsfotografie

Een bruiloft is een groot feest met ontzettend veel aandacht in elkaar gezet. Een bruiloft ook op zoveel manieren in te vullen. Wat met een klein plan begint, eindigt in een grote brij van fantastische ideeën dat je bijna vergeet dat de dag zelf om trouwen, liefde en plezier gaat. 

  Siemworks zorgt er als fotograaf dat de dag in ieder geval met liefde en plezier visueel wordt vastgelegd, het stel op hun gemak te stellen en om er een fantastische dag van te maken. 

Waarom Siemworks voor Bruidsfotografie?

Dit leg ik vast: liefde, details & gasten

Een bruiloft bestaat eigenlijk uit allemaal hoofdstukjes: Het aankleden, de first look, de loveshoot, de ceremonie, recepties, familiefoto’s, het diner en het feest. Ieder onderdeel is even belangrijk en heeft haar eigen dynamiek. Ik zorg dat alles op een comfortable manier wordt vastgelegd. Comfortabel?! Jep, jullie en de gasten zullen zich op hun gemak voelen om gefotografeerd te worden. En uiteraard met comfortabele foto’s als gevolg. Naast het bruidspaar vind ik de details en de gasten minstens even belangrijk. Het bruidspaar heeft immers maar 2 ogen, en hoe leuk is het om later nog veel meer terug te kunnen zien wat je zelf over het hoofd heb gezien. 

Fotostyle

Er is binnen de trouwfotografie een hoop te kiezen, ook qua style en nabewerking. Ik hou van tijdloze fotografie, dat betekent dat ik de kleuren niet zo snel zal aanpassen. Ik kan mijn stijl eerder omschrijven als een frisse vrolijke edit waar de kleuren best een beetje mogen stralen.  Een bruiloft is namelijk een vrolijke en feestelijke dag, en dat mag je terug zien op de foto’s. Daarnaast moet de fotografie consistent zijn, dus geen gekke witbalans foutjes.  Mocht je toch behoefte hebben aan moody, instagram goedgekeurde vibes, kan ik altijd een op maat gemaakte nabewerking jullie gebruiken. Ik wil gewoon dat dat blauwe pak van de bruidegom niet opeens turquoise is op de foto ;). 

Op je gemak

Het komt nog wel eens voor dat een bruidspaar ontzettend zenuwachtig is: om te worden vastgelegd. Geen zorgen. Dit komt 100% goed. jullie gaan het zelfs leuk vinden. Ik zal jullie begeleiden waarbij jullie als Hollywoodsterren de foto’s domineren. Of gewoon als jullie zelf. Mocht je het leuk vinden, kun je altijd nog overwegen een loveshoot van te voren te doen. Dan is het ijs helemaal gebroken. 

2 camera's

Siemworks is echt een gadgetfreak. Ik kan naast de fotografie soms net zoveel bezig zijn met de camera, lenzen en flitsers. Ik houd gewoon van de mooiste resultaten en van premium kwaliteit apparatuur. Door dat elke lens een eigen karakter en kwaliteit heeft, werk ik met 2 camera’s om de juiste lenzen af te wisselen. Dat is iets zwaarder in gewicht, maar het is het achteraf altijd waard. Daarnaast ben ik extra gedekt als er een camera mocht sneuvelen, om toch de bruiloft te blijven schieten.  

Wat vind Siemworks leuk aan bruidsfotografie?

Van alle vormen van fotografie is bruidsfotografie behoorlijk intens. Het is meestal een volle dag, een rollercoaster waarbij je zelf emotioneel soms net zo geïnvesteerd bent als een goede vriend. En dat is precies wat ik zo mooi vind. Een bijzondere dag van mensen mogen vastleggen met alle kennis, inlevingsvermogen en improvisatie die er op dat moment is. Er is kortweg ontzettend veel energie. Ook al ben ik vaak aan het eind van de dag helemaal dood op,  ik bruis nog 2 dagen van adrenaline de dagen er na. En dat komt regelmatig terug wanneer ik de foto’s edit of het fotoboek aflever. Ik vind dat iedere bruiloft een fotograaf verdient die er 100% voor gaat. 

Jongeman met een camera en krullen op een bruiloft.

Hoe leg ik bruiloften vast?

Ik fotografeer over het algemeen met 2 camera’s tegelijk, en ik heb een heel arsenaal aan lenzen mee waar ik bij iedere situatie kan inschatten welke lens het mooiste effect heeft. Een telelens geeft bij een mens flatteuzer plaatje dan een widehoek, door de compressie. Er is veel te kiezen, dat zeker. Door de vele ervaring die ik heb weet ik ook goed te kiezen en bij iedere klus de juiste foto’s af te leveren. Maar fotografie is meer dan techniek. Het gaat ook om de onderliggende relatie. Ik zorg ervoor dat er een relaxte sfeer is, waar alles mag en kan, en zelfs de foutjes een plek hebben. Dit gaat uiteraard gepaard met een glimlach en een beetje humor. Ik ben dan ook niet onzichtbaar, ik ben er gewoon, en dan is het wel zo chill dat je denkt, hey die Simon, leuk dat ie er is en ik ben er 100% zeker van dat ie de boel leuk vastlegt. Dat vertrouwen, dat vind ik belangrijk.

Wat vinden de bruidsparen?

Vittoria
Fotografie & Video
Lees verder
We hired Siemworks as a photographer and videographer for our wedding. On that day, he made us feel at ease and worked with us to find the best spots to photograph so that, even in the middle of a city, our pictures look straight out of a fairy tale. Simon blended perfectly throughout the ceremony and most of the time, we didn't even notice he was around with his camera. Service was very fast , he provided us with a large number of pictures and very beautiful music for the video. If you're looking for someone who can make a deep connection and use tons of creativity, Siemworks will surely capture your sweet memories
Kees & Machteld
Fotografie en video
Lees verder
Deze epische fotograaf heeft onze bruiloft zo geweldig gemaakt, dat is in geen review uit te drukken. Zelden zo'n relaxte fotoshoot gehad... Simon heeft een half woord nodig om te begrijpen wanneer jij je op je gemak voelt en hoe je de shoot wil hebben. Trouwfilm achteraf was ook echt fantastisch en wederom begreep Simon precies hoe wij het wilden hebben. Superlatieven tekort! 10+!

Veel gestelde vragen

Het wordt gewaardeerd als er avondeten voor de fotograaf wordt geregeld. De vorm staat jullie vrij. Het komt voor dat ik als daggast wordt behandeld qua avondeten. Het voordeel daarvan is dat ik midden in de actie zit en de gerechten nauwkeurig kan vastleggen, en de sfeer eromheen. Maar het is ook helemaal prima als je mij in een hoekje zet  met een bigmac en bak bruine bonen. Ik zal toch veel te onrustig zijn en juist blijven willen fotograferen. 

Dat is zeker mogelijk. Ieder extra uur op locatie na 12 uur kost 85 euro. 

Doe ik alleen bij de minderbedeelden onder ons. 

Ja. blaadjes, gras, spinnen, insecten, stukken Uruk-Hai, het blijft allemaal in die jurk hangen. Maar over het algemeen proberen we dat zoveel mogelijk te beperken. 

Ja zeker! Een van mijn specialiteit is dat ik zowel fotografie en videografie goed onder de knie heb en professioneel weet te editten. Voor de combinatie van fotografie en video kan je via deze pagina meer te weten komen. 

Een drone is bijna niet meer uit het straatbeeld te denken. Indien gewenst maak ik ook wat foto’s hoog uit de lucht (vaak max 30 meter hoog i.v.m. regelgeving). Mijn drone is geregistreerd bij het RDW. Verder heb ik de benodigde opleidingen achter de rug om legaal te mogen vliegen. 

Bruidsfotografie pakketten

Premium

6 uur aanwezig
1300
  • Minstens 300 digitale bestanden in hoge resolutie
  • Inclusief zwart wit bewerking
  • Betaling achteraf

Aanradert

8 uur aanwezig
1500
  • Minstens 500 digitale bestanden in hoge resolutie
  • Inclusief zwart wit bewerking
  • Betaling achteraf

Compleet

10 uur aanwezig
1700
  • Minstens 600 digitale bestanden in hoge resolutie
  • Inclusief zwart wit bewerking
  • Betaling achteraf

Breng bruidsfoto's tot leven: Het fotoboek!

De foto’s van de trouwerij gaan pas echt tot leven komen in een fotoboek. Ook al bekijken we tegenwoordig alles op onze smartphones of iPad, de schoonheid en details van een foto zal je pas echt zien als deze rustig, in volle pracht, op de hoogste print kwaliteit,  op je schoot of  koffietafel prijkt. Tip: maak dat fotoboek (en wacht daar niet te lang mee). Idealer nog, besteedt het uit. Het is altijd fijn als iemand keuzes voor je maakt en een beetje weet wat goed werkt. 

Dat fotoboek kan je bijvoorbeeld door Siemworks laten maken. Ik maak gebruik van een premium leverancier die zich puur bezighoudt met fotoboeken voor bruiloften. En dit zie je er zeker aan af. Jullie zullen een selectie van de foto’s maken en ik zal deze in het boek verwerken. Jullie zullen uiteraard het uiteindelijke concept eerst nog kunnen bestuderen en kunnen aanpassen, en als we het zeker weten, kom ik het boek na ongeveer 2 weken persoonlijk bij jullie langs brengen.

Bekijk ook:

man dei uitleg geeft.

Videografie

Beeld komt pas echt tot leven wanneer er beweging en geluid bij komt kijken

iemand die koffie overschenkt

Fotografie

Hier vindt je alle fotothema's van Siemworks op één plek

man die op telefoon naar autopoetsnl kijkt.

Blogs

Van reviews tot interessante avonturen. Je leest het in de blog!

Jouw bruiloft is waardevol.

Ik leg mijn hart en ziel in het vastleggen van jullie bruiloft. Geen detail, gast of ongeluk zal worden overgeslagen.