Videografie bruiloft

Siemworks verzorgt videografie voor huwelijken. Een huwelijksfilm die net even alles anders doet dan de rest. Gewoon een fantastische film met de energie en plezier die op jullie bruiloft aanwezig is. Dus vooral het bruidspaar, familie, vrienden, maar ook de stukken taart, verdwaalde huisdieren, kleine ongelukjes, mooie gebaren en alle moment die jullie door drukte over het hoofd zien spelen een belangrijke rol. 

Ik ben een toeschouwer maar probeer mij ook te mengen als een vriendelijke daggast.

Dat zie je terug in de beelden: zo waan ik mij als een familievriend de dag door.

Bruiloftvideo's

Een korte impressie van alle verschillende soorten bruiloftvideo’s.

Wat houdt een video in?

Weddingstory

Ieder bruiloftspakket bevat een weddingstory. Een indrukwekkende film van tussen de 15 a 25 minuten. De bruiloftsfilm is nauwkeurig in elkaar gezet met verschillende hoofdstukjes en meet wat er op die dag uitspringt.

 Deze film is doorspekt met sfeervolle muziek. Ik voel aan welke muziek bij de sfeer van de scene past, maar ik sta altijd open voor suggesties. Deze film kijkt als een trailer, met de constante afwisseling van muziek, beelden en omgevingen. Mijn doel is dat je blijft constant geboeid tot het einde, ook nadat je de film voor de zoveelste keer aan je vrienden hebt laten zien. 

Weddingtrailer

Op deze pagina zijn weddingtrailers te zien. Dit zijn allemaal trailers van de weddingstory. In verband met de privacy van mijn klanten deel ik geen weddingstory op m’n website. 

Op basis van de Weddingstory zal ik een trailer maken met de beste highlights. Deze bewerk ik meestal weer wat anders als de Weddingstory. Deze trailer is leuk om te laten zien aan kennissen, maar ook ideaal om je vrienden mee uit te nodigen voor de Weddingstory. Of om gewoon even op een druilerige herfstmiddag jezelf een moodboost te geven.

Elementen in een huwelijksfilm

Belangrijk elementen in een bruiloft video van Siemworks zijn:

 • Sfeer
 • Afwisseling in shot grootes: van Close-ups tot wijdhoek. Ik probeer iedereen, elke gast minstens één keer in de film voor te laten komen. Een gast nodig je niet zomaar uit, dus die verdient ook een plek in de film.
 • Energie: Elke scene heeft een eigen sfeer en dynamiek. De afwisseling van ups en downs maakt het geheel nog leuker om naar te kijken. 
 • Flow: Een video moet een goede flow hebben en comfortabel wegkijken.
 • Originaliteit: Geen een film is hetzelfde.
 • Compositie: Elk beeld moet een doel hebben, van close-up, wijdbeeld, compositie, en beweging. Over al deze dingen denk ik constant na wanneer ik de beelden schieten.

Deleted Scenes

Deleted scenes: Ik kom tijdens een bruiloft nog wel uitspraken of momenten tegen die niet in de ‘weddingstory’ passen, maar ideaal zijn voor de deleted scenes. Deze heb ik express (of per ongeluk) opgenomen. Heel soms laat ik een bezoeker iets geks doen. Ik kan niet op voorhand bedenken wat er allemaal gebeurt, maar het is goed te weten dat ik niet alles schrap wat niet in het ‘plaatje’ past. Het is echt jullie dag waarbij ik jullie, vrienden en familie laat weerspiegelen in de video, en dus desnoods in de deleted scenes.

Hoe maak ik een bruiloftsfilm?

Bij bruiloftsvideografie probeer ik een beetje onderdeel van de bruiloft zelf te zijn. Dus juist een klein beetje interactie. Dit doe ik op een subtiele manier waardoor de bruiloft dat stukje magische persoonlijke word. Verder heb ik heb een heel arsenaal aan lenzen mee waar ik bij iedere situatie kan inschatten welke lens het mooiste effect heeft. Een telelens geeft bij een mens flatteuzer plaatje dan een widehoek, door de compressie. Er is veel te kiezen, dat zeker. 

Door de vele ervaring die ik heb weet ik ook goed te kiezen en bij iedere klus de juiste video af te leveren. Videografie is meer dan techniek. Het gaat ook om de onderliggende relatie. Ik zorg ervoor dat er een relaxte sfeer is, waar alles mag en kan, en zelfs de foutjes een plek hebben. Dit gaat uiteraard gepaard met een glimlach en een beetje humor

Wat vind ik de magie van bruidsvideografie?

Ik zie veel bruiloftsvideo’s hetzelfde doen. Op zich niks ergs mee, want het is ontzettend mooi wat er wordt gemaakt. De traditionele  bruiloftvideo’s zijn vaak een beetje melancholisch, romantisch met veel slowmotion en mooi licht en een aantal geloftes die worden uitgesproken. 

Ik zoek de magie wat meer in de sfeer op de dag zelf, en die is vaak vrolijk en gezellig, met een beetje romantiek. Een dag tot leven laten komen zoals die echt lijkt te zijn, dat vind ik de magie. En dan helemaal als het bruidspaar precies voelt in de film als ze hem terugkijken. 

Wat vinden zij?

Christo & Riëtte
Lees verder
Ge-wel-dig! We zijn echt heel erg blij met onze bruiloftsfilm. Elke keer als we de film zien, voelen we ons weer terug op onze trouwdag. Echt. Want elk moment is prachtig vastgelegd. Simon heeft een goed oog voor het maken van een film waarin elk onderdeel van de bruiloft de juiste aandacht krijgt. En hij weet ons en de gasten in beeld te brengen zoals we echt zijn. Prachtig om terug te zien hoe opa speecht, hoe vrienden genieten en dat de locatie nóg mooier wordt door Simons oog voor detail. Deze herinnering gaan we nog heel vaak terugkijken. Een diepe buiging Simon, bedankt!
Marieke & Chiel
Marieke & Chiel
@username
Lees verder
Grote waardering voor het fantastische werk wat deze enthousiasteling levert. Simon heeft een prachtige film gemaakt van onze bruiloft. De sfeer van de dag was helemaal conform de film en de muziek onder de film paste er perfect bij. Een film waar we regelmatig met vrienden enfamilie van genieten. Daarnaast zijn er ook mooie foto's geschoten door Simon. Het fijne is dat het helemaal niet opvalt dat hij er is, maar hij weet wel elk moment vast te leggen. Hij gaat voor perfectie en is niet te beroerd om daar extra tijd en energie aan te spenderen.

Tarieven videografie bruiloft

Premium

6 uur aanwezig
1500
 • Weddingstory: 10 a 15 minuten film
 • Betaling achteraf

Aanrader

8 uur aanwezig
1750
 • Weddingstory: 10 a 20 minuten.
 • Weddingtrailer: 1.5 a 2.5 minuut
 • Betaling achteraf

Compleet

10 uur aanwezig
1950
 • Kennismakingsgesprek
 • Weddingstory: 20 a 30 minuten
 • Weddingtrailer 1.5 a 2.5 minuten.
 • Betaling achteraf

Bekijk ook:

Videografie

Beeld komt pas echt tot leven wanneer er beweging en geluid bij komt kijken

vrouw bij kas met aardbijen.

Fotografie

Foto's waar je naar blijft kijken.

Blog

Van reviews tot interessante avonturen. Je leest het in de blog

Jullie bruiloft = groot visueel feest.

Ook nieuwsgierig hoe jouw bruiloft tot een fantastische film wordt gesmeed waar je oprecht trots op bent.