Videograaf

Een video zegt meer dan 1000 foto’s. Ik weet niet of dat waar is. Wel kan je met een video nog beter je verhaal vertellen. Als videograaf help ik jou je verhaal te vertellen op een comfortabele en effectieve manier. Met passie en plezier. En uiteraard genieten van je eigen bedrijf met cinematische proporties.

Video afspelen

Bekijk hier mijn videoshowreel

De volgende videografie wil ik bekijken:

Hoe produceer ik video's?

Als videograaf werk je met meer elementen dan een fotograaf. Zo speelt beweging, belichting, geluid, het ritme en het verhaal een extra grote rol. 

Beweging: Iedere beweging die een camera maakt moet een bedoeling hebben. Met beweging leg je namelijk verbanden. Maar soms gebruik je ook bewegingen om iets een beetje dynamiek te geven. Met iedere apparaat kan je weer iets anders perfect uitvoeren. Zo gebruik ik wel eens een gymbal om een lopend interview zonder schokken op te nemen. Of een slider,  waar je een hele subtiele beweging maakt over een rails, om net dat dynamiek te geven wat we ook in Game of Thrones zien. Of gewoon eens een shot op een statief, zonder beweging, want meestal zijn die beelden toch wel het sterkst. 

Geluid: Geluid mag absoluut niet worden onderschat bij video. Onze hoorzintuigen zijn ontzettend gevoelig. Ook voor wat we zien. Daarom moet ik een Siemworks video altijd een soundtrack hebben die goed voelt, en moet de gesproken tekst altijd netjes en helder opgenomen zijn zonder te veel ruis. 

Verhaal: Hoe cliché het ook klinkt, een video moet een verhaal lopende lijn hebben. In de praktijk is dat een kop, een middenstuk en een afsluiting. Dit verhaal moet vervolgens ritmisch lekker wegkijken.

Een video wordt deels gemaakt op gevoel en ervaring, maar ook op de kennis die ik heb op gebouwd tijdens de opleiding Cinematografie van het Cameracollege. Zo weet ik nog beter waar ik mee bezig ben. 

camera bts met siemworks

Waarom ik een passie heb voor video

Ik weet nog dat ik een compactcamera Casio Exilium ZR200 kocht. Deze camera kon tijdens het filmen switch naar slowmotion met 1 druk op de knop. Het was een van de eerste camera’s die dit kon en ik gebruikte deze functie te pas en te onpas. Nu jaren later bedenk ik me nog wel eens: ik was al vroeg bezig met creëren. Met de jaren ben ik steeds meer gaan vastleggen. Dat begon wat serieuzer te worden met een bruiloftsvideo van m’n zus. Er was nog niet zo’n digitale revolutie aan de hand als nu, maar met een roze JVC camera had ik al veel plezier. Het maken en het editten gaf mij zoveel energie, er was een zaadje gepland. Tegen beter weten in ben ik toch rechten gaan studeren en fotografie en videografie als plan-B op de achtergrond laten meespelen.  Na een organische groei in mijn ervaring en apparatuur wist ik het zeker. Ik moet die passie voor video de kans geven. Oja, en de vraag waarom ik gepassioneerd ben? Omdat je met creëren iets moois kan maken waar mensen door geraakt worden. 

Wat vinden zij?

FredCCP Uganda
Lees verder
Simon heeft in korte tijd een prachtige video en fotoreportage gemaakt van het werk van CCP Uganda. De beelden vallen meteen op door hun professionele uitstraling. Simon weet de juiste cameraposities en belichting te combineren.
Chris & MariekeBruiloftsvideografie
Lees verder
Woow! Heeft medio 2019 onze bruiloft gefilmd en gefotografeerd. We hadden een fotografe voor overdag, siem kwam in de avond. Geweldige foto's, fijne aftermovie, alle momenten perfect vastgelegd, fijne samenwerking. Kortom perfecte samenwerking! Zeker een aanrader

Video impressie

Een korte impressie van wat ik heb gemaakt als videograaf

Bekijk ook:

Fotografie

Iets zo vastleggen dat je er eeuwig naar kan blijven kijken. Dat doet Siemworks.

kassen en lucht met wolken fotografie.

Videografie

Laat het bewegen. En verwonder!

Blogs

Van reviews tot interessante avonturen. Je leest het in de blog!