Koppelfotografie

Net verliefd, al een tijdje verliefd, bijna trouwen. Relatieproblemen? Er is altijd een goed moment om jezelf met je partner of toekomstige ex vast te leggen. 

Hoe gaat een loveshoot in zijn werk?

Koppelfotografie of populair gezegd een loveshoot is een mooie manier om fijne foto’s te maken van jullie samen. Hiervoor kiezen we uiteraard een datum en kiezen we een plek uit waar er met een beetje privacy. Populair zijn bijvoorbeeld bosrijke groene omgevingen, maar denk ook aan de duinen of een industriële plek. Net wat bij jullie past. 

We zullen ongeveer anderhalf uur een relaxte wandeling maken waar ik op verschillende momenten zal zeggen om ergens te gaan staan of te poseren. Of gewoon spontaan jullie zelf te zijn.

 Ik fotografeer hier in vaak een mix, door te beginnen met wat basis aanwijzingen voor poses. Naarmate de shoot vordert wordt het steeds leuker en zullen zelfs de meest ongemakkelijke stelletjes de fotoshoot omarmen. Daarnaast is er uiteraard invulling voor eigen ideeën vanuit voorbeeld foto’s of foto’s van Pinterest.

foto koppel water op brug bij water.
siemworks

Waarom fotografeer ik koppels

Koppelfotografie is vergelijkbaar met een bruiloft, maar dan zonder het trouwen en de strakke tijdslijnen van die dag. Het is dus heel leuk om al zulke mooie foto’s te kunnen maken zonder dat je daar voor hoeft te trouwen. 

Ik vind het mooi om een stel in hun kracht te zetten en extra trots op elkaar te laten zijn. Ook is het prettig voor een stel om niet de zoveelste selfie foto van elkaar te hebben en om eens op een andere manier te worden gefotografeerd. Belangrijk is dat er geen regels zijn en allereerst voor jullie zelf foto’s worden gemaakt in plaats voor Instagram.

Mocht je op zien tegen de fotoshoot van de bruiloft? Denk dan vooral na over een pre-wedding shoot, dan weet je zeker dat je lekker in je vel zit op de dag van jullie trouwen. 

Hoe fotografeer ik koppels?

Ik fotografeer koppels over het algemeen met 2 camera’s tegelijk. Verder heb ik een heel arsenaal aan lenzen mee waar ik bij iedere situatie kan inschatten welke lens het mooiste effect heeft. 

Een telelens geeft doorgaans flatteuzer plaatje dan een widehoek. Er is veel te kiezen, dat zeker. Door de vele ervaring die ik heb weet ik ook goed te kiezen en bij iedere klus de juiste foto’s af te leveren. Maar fotografie is meer dan techniek. Het gaat ook om de onderliggende relatie. Ik zorg ervoor dat er een relaxte sfeer is, waar alles mag en kan, en zelfs de foutjes een plek hebben. Dit gaat uiteraard gepaard met een glimlach en een beetje humor. 

fotograaf siemwonworks

Wat vinden zij?

Lianne & Wouter
Lees verder
Op de dag die eigenlijk onze trouwdag zou zijn had Simon voorgesteld om een fotoshoot te doen. Simon maakt je aan het lachen en zorgt voor een ongedwongen sfeer. Dit komt de foto's zeker ten goede. Zo werd het uiteindelijk toch een bijzondere dag! Dezelfde dag gaf hij ons alvast een deel van de foto's, later die week volgde de rest. We waren verrast bij het zien van de foto's dat Simon zo creatief kan zijn in de omgeving waar je bent. We zijn erg blij met het eindresultaat en kunnen Simon van harte aanbevelen!
Vittoria
Lees verder
Simon heeft een aantal zeer schattige foto's gemaakt tijdens onze allereerste fotoshoot. We wilden spontane foto's in de natuur met een vintage gevoel en daar is hij zeer in geslaagd. Op de dag van de shoot, ondanks het regenachtige weer, zorgde hij ervoor dat we ons snel op ons gemak voelden. Hij dacht met ons mee en begreep onze wensen zodat we nu kunnen terugkijken op vele hartverwarmende momenten. Supersnelle en vriendelijke service: binnen een week heeft Simon een brede selectie foto's geleverd en zelfs met ons samengewerkt om de beste bewerkingen voor onze favoriete foto's te vinden. Als u op zoek bent naar een creatieve, flexibele en vriendelijke fotograaf, raden we Siemworks ten zeerste aan!

Tarief loveshoot

Loveshoot

1 a 1.5 uur
300
  • ±85 nabewerkte foto's
  • Inclusief zwart wit bewerking
  • Betaling achteraf

Foto impressie

Een impressie van koppelfotografie op verschillende locaties en jaargetijden. 

Bekijk ook:

bedrijfs fotografie man met telefoon.

Videografie

Beeld komt pas echt tot leven wanneer er beweging en geluid bij komt kijken

Fotografie

Emotie bevroren in beeld.

Blogs

Van reviews tot interessante avonturen. Je leest het in de blog!

En die blikken in je ogen

Samen lachen, samen huilen, samen met Siemworks