Het ontstaan van Siemworks

Previous
Next

Van jongs af aan ben ik gefascineerd geweest met het creëren. Dat begon met grappige gedichtjes en leuke tekeningen, maar dat werden later schilderijen en muziek. Bob Ross, de beroemde TVschilder, was mijn voorbeeld voor deze schilderijen. Ook al was dit ontzettende kitch (en heel veel bergen, vandaar de berg in mijn logo), ik kon er heerlijk in op gaan en begon uiteindelijk zelf gemaakte foto’s om te zetten in schilderijen. Om die schilderijen te kunnen verkopen dacht ik een website te maken, en ik noemde mij zelf voor het gemak Siemworks: Echte meesterwerken.

Al gauw kwam ik er achter dat ik op het gebied van fotografie en video nog meer mijn creatieve ei kwijt kon. Binnen de fotografie kon ik nog sneller eindeloos interessante en pakkende composities en kleurcombinaties maken. Daarnaast wilde ik mensen verbazen en inspireren met mooie, leuke en spontane foto’s. Video gaf hieraan nog een extra dimensie door het afwisselen van bewegende beelden in combinatie met muziek en geluid: De ultieme manier om de aandacht van de kijker te grijpen en proberen vast te houden. Het creëren is steeds meer een vorm van ‘geven’ geworden, ik haal energie van helpen en geven. Ik heb inmiddels honderden filmpjes gemaakt, zowel voor vrienden als professioneel, ieder gemaakt filmpje leert me weer iets nieuws en ben ik constant aan het verbeteren. Ik ben blij als jij blij bent met mijn creatie en als ik de opdrachtgever zoveel mogelijk kan ontzorgen.

De camera is mijn lievelingsgereedschap om te creëren en mensen iets te geven. Dit doe ik door mee te denken met jou, door middel van mijn creativiteit, maar vooral door een glimlach, liefde, openheid en een tikkeltje gekheid. Het mooist vind ik om dingen te zien, die jij niet ziet, maar echt wel de moeite waard zijn.

Andere werkzaamheden: 

Gitarist bij de band Double U, in de hervormde kerk Berkel en Rodenrijs;  Bedrijfsjurist met gerichte kennis op intellectueel eigendomsrecht; 
Actief lid bij BNI Alexander

Favoriete films: Lalaland, About time, Love Actually, Step Brothers, Once upon a time in Hollywood

Favoriete series: Masters of None, Fargo, The Handmaids Tale, Breaking Bad

Favoriete boeken: Een klein leven, De goede zoon, Joe Speedboat, Ik ben Pelgrim, Het Puttertje

 

Referenties