Gezinsfotografie

Gezinsfotografie is niet te onderschatten. Over het algemeen zijn de waardevolste foto’s in een mensenleven die van het gezin. Met Siemworks weet je in ieder geval dat het gezin zal stralen op beeld dat je een gezellig uitje beleefd waar je met plezier aan terug denkt. 

foto familie op brug.

Gezinsfotografie in de praktijk

Gezinsfotografie gaat meestal als volgt in z’n werk. We nemen contact met elkaar op en plannen een datum. We hopen uiteraard dat het op deze datum een beetje fatsoenlijk weer is. Mocht het echt regenen en slecht weer zijn dan kan dag worden verplaatst. (alhoewel, zelfs bij regen kunnen juist de mooiste foto’s worden gemaakt.) Ik weet verschillende locaties waar het rustig is en waar je met prettige achtergronden fantastische gezinsfoto’s maakt. Ik sta uiteraard open voor andere locaties! 

Op de dag van de fotoshoot trekt het gezin de kleding aan waarin ze zich op hun gemak voelen. Voor de eenheid van de foto is het wel leuk als de kleuren op elkaar zijn afgestemd. Daarnaast het liefst geen schreeuwende teksten, te felle kleuren of hele fijne lijntjes. Overigens vind ik spontaniteit en originaliteit iets moois, dus mocht het anders lopen,  helemaal goed, dat kan de foto juist precies dat karakter geven die jullie zijn. 

Waarom fotografeer ik gezinnen?

Ik ben gepassioneerd in het vastleggen van de wereld en mensen. Er is te veel te zien, en het is de lol om van alles iets interessants te maken door gebruik te maken van compositie, belichting en een glimlach.

Een glimlach? Jawel! Door te lachen wordt de wereld een stukje mooier, en dat weet ik dan weer vast te leggen. Daarnaast is het gewoon fantastisch om iets leuker te maken dan het is, want daar komt het wel op neer, door mooie scherpe lenzen met een fijne scherpte diepte gebruiken en de foto’s fris na te bewerken kan je iets extra representatief neer zetten.  

Ik ben van mening dat alles de moeite waard is om vaste te leggen, en dan met name mensen. Dus mijn niche is eigenlijk waar mensen bij komen kijken. Ieder mens of rechtspersoon is waardevol, hoe onzeker ze soms ook zijn. Iedereen mag er, cliche gezegd, zijn. Iedereen is het waard om gezien te worden. 

 

behind the scenes familieshoot.
foto siemworks

Hoe doe ik dat?

Ik fotografeer over het algemeen met 2 camera’s tegelijk, en ik heb een heel arsenaal aan lenzen mee waar ik bij iedere situatie kan inschatten welke lens het mooiste effect heeft. Een telelens geeft bij een mens flatteuzer plaatje dan een widehoek. Er is veel te kiezen. Door de vele ervaring die ik heb weet ik ook goed te kiezen en bij iedere klus de juiste foto’s af te leveren. Fotografie is meer dan techniek. Het gaat ook om de onderliggende relatie. Ik zorg ervoor dat er een relaxte sfeer is, waar alles mag en kan, en zelfs de foutjes een plek hebben. Dit gaat uiteraard gepaard met een glimlach en een beetje humor.

Wat vinden zij?

Hanneke
Lees verder
Simon is een professionele fotograaf die gaat voor het mooiste resultaat. Hij wist onze drukke jongens prachtig vast te leggen en niet te vergeten: de shoot was gewoon leuk en ongedwongen!
Niels
Lees verder
Naast dat over de kwaliteit van de foto's zelf niet te twisten valt, is er ook veel aandacht besteed aan editen. De foto's waren bovendien sneller klaar dan gedacht. Naast dat we natuurlijk leuk op de foto gingen hebben we tijdens de photoshoot ook een hele leuke tijd gehad. Heel erg bedankt!

Tarieven gezinsfotografie

Goedgezind

1.5 uur op locatie
300
  • +- 70 nabewerkte foto's
  • Inclusief zwart wit bewerking
  • Betaling achteraf

Impressie gezinsfotografie

Bekijk ook:

bedrijfs auto reparateur.

Videografie

Beeld komt pas echt tot leven wanneer er beweging en geluid bij komt kijken

siemworks bezig in kas bts.

Fotografie

Life moves pretty fast. If you don't stop and look around once in a while, you could miss it.

iPad Pro met Apple Pencil

Blogs

Van reviews tot interessante avonturen. Je leest het in de blog!

Trots op je gezin

Gezinsfotografie, op een locatie naar keuze: Een gezellig moment en een herinnering voor eeuwig. Siemworks legt het voor jullie vast.