Portetfotograaf

Een mens fotograferen kan op zoveel manieren. Om keuzestress van te krijgen. En een portret ligt heel gevoelig, ik kan jou bijvoorbeeld er op die foto goed uit vinden zien, terwijl je zelf denkt, dit ben ik niet, of, dit is niet mijn goede kant. Siemworks zorgt voor een portret waar je je prettig op voelt en de juiste boodschap geeft. 

Waarom een portret?

Love it or hate it. De een gaat graag op de foto, maar toch zijn de meeste mensen blij als die portretsessie voorbij is. Redenen? Mensen zijn nooit tevreden geweest over hun schoolfoto’s, je vindt je zelf nooit prettig lachen, je herkent jezelf niet op de foto, je vindt je lach niet mooi, je hebt een gekke blik, of gewoon, je bent onzeker. Siemworks vind dat iedereen het recht heeft op een mooi portret. Een portret waar je trots op bent, eentje waarvan je het gevoel hebt dat 

Studio op locatie

Voor consistente profielfoto’s van de personen binnen een bedrijf heb je het liefst een consistente belichting zodat de style van iedere foto gelijk blijft. Als fotograaf wil je de continuïteit in profielfoto’s behouden zodat ze voorlopig even tijdloos zijn.

 Hiervoor neem ik een studio mee op locatie met verschillende flitsers en softboxen. Iedere licht set-up heeft een eigen karakter, waarmee je met een lichtopstelling een unieke look kan creëren. Ook de achtergrond is van belang, daarom gaat er, indien gewenst ook een rol papier mee met de kleur die goed past bij de sfeer. 

Wat vind ik belangrijk bij portretfotografie?

Toch lastig om de vinger erachter te leggen wat ik belangrijk vind. Het is  een combinatie van techniek en gevoel. Een foto moet je een comfortabel gevoel geven als je er naar kijkt. Daarom zeg ik ook wel gekscherend, Siemworks: voor comfortabele fotografie. Als fotograaf probeer ik dat te uiten in compositie, in de kleuren van de foto en in de ervaring. Ik streef er naar dat de klant een prettige ervaring heeft in het hele proces. Geen gedoe, geen gezeur, gewoon een relaxte Simon die jouw op je gemak stelt en je laat shinen als persoon. 

 

Portretfoto impressie

Bekijk ook:

Videografie

Beeld komt pas echt tot leven wanneer er beweging en geluid bij komt kijken

Blogs

Van reviews tot interessante avonturen. Je leest het in de blog!

Portfolio

Hier vindt je alle werken op siemworks op één plek

Iedereen verdient een goed portret

Heb jij ook nog een profielfoto van 10 jaar terug omdat  alle foto’s die nu van je worden gemaakt veels te confronterend zijn? Misschien eens tijd voor een portret van Siemworks.