Tuinbouw fotografie

Een groot onderdeel van Siemworks opdrachtgevers zijn kwekers uit de tuinbouw en dan specifiek de sierteelt. Dat prachtige sierteelt leent zich dan ook fantastisch voor fotografie. Ik ben opgegroeid op een rozenkwekerij, dus mijn liefde voor alles wat groeit is groot. Onderstaande foto’s zijn een selectie van verschillende kwekers van afgelopen jaren, vers uit de kas! 

Waarom fotografie in de tuinbouw?

Als kind uit een tuindersgezin versta ik de taal van de tuinbouw een beetje. Ik heb als kind gezellig mee geholpen zoals. rozen sorteren, hoofdknoppen plukken, bloemstukjes maken en met vader de handel naar de veiling brengen. Dat maakte de tuinbouwwereld voor mij dan ook al een beetje comfortabel en dan snap je een beetje waar de Kromme Jongens over zingen. 

Via via rolde ik in een leuke klus voor orchideeënkwekers en voor ik het wist bestaat Siemworks op eens een aantal jaar. Al met al heb ik  een fascinatie voor natuur opgebouwd en de schoonheid die een mooi gewas met zich mee brengt. Deze fascinatie en passie probeer ik te vertalen naar beelden. 

Wat vind ik belangrijk bij tuinbouwfotografie?

Het is  een combinatie van techniek en gevoel. Een foto moet je een comfortabel gevoel geven als je er naar kijkt. Daarom zeg ik ook wel gekscherend, Siemworks: voor comfortabele fotografie. Als fotograaf probeer ik dat te uiten in compositie, in de kleuren van de foto en in de ervaring. Ik streef er naar dat de klant een prettige ervaring heeft in het hele proces. Geen gedoe, geen gezeur, gewoon een relaxte Simon die plezier heeft in het vastleggen van de wereld, en iedereen om zich heen te inspireren ook zichtlijnen, belichting en het interessante in het oninteressante te zien. 

Fotografie bestaat eigenlijk uit een breedhoek, een medium shot, en een close-up, en misschien nog closer, mix er nog wat mensen, emotie en zwaartekracht aan toe!.  Die combinatie maakt iets interessant. Ik verzamel al die ingrediënten tot een reportage die alles verteld maar ook verwondert.

 

Wat vinden zij?

Karin van den BergPull position
Lees verder
Korte lijnen zijn voor ons erg belangrijk. Vaak is snel handelen essentieel voor het uiteindelijke succes van een project. Met Simon is de samenwerking heel prettig. Hij reageert en handelt snel, met een prachtig eindresultaat!
Lennert Pannekoek
Lennert PannekoekPannekoek Orchideen - Management
Lees verder
Siemworks heeft ons perfect geholpen bij het maken van standaard productfoto's voor onze aanbiedingen naar klanten. Snelle service, flexibiliteit en inzicht in het weergeven van de kwaliteit en sfeer van het product! Een Topper!
Jacco Vermeer
Jacco VermeerLeekade Cymbidiums
Lees verder
Via mondelinge reclame bij Siemworks terecht gekomen. De passie en het enthousiasme straalt er vanaf en dat is ook terug te zien in het eindresultaat. Wij zijn erg blij met de bedrijfsreportage die hij bij ons heeft gemaakt. Bovendien is het prachtige eindresultaat tot stand gekomen via een uiterst prettige samenwerking!

Foto impressie tuinbouw fotografie

Zie hieronder een greep van de verschillende fotografie uit de tuinbouw. 

Bekijk ook:

siemworks aan het werk.

Videografie

Beeld komt pas echt tot leven wanneer er beweging en geluid bij komt kijken

behind the scenes familieshoot.

fotografie

Hoe lang kijk jij naar een foto op je telefoon? 5 seconde? Tijd om foto's aan de muur te hangen dus.

Blogs

Van reviews tot interessante avonturen. Je leest het in de blog!

Uw gewas als fotomodel

Siemworks verzorgt de fotosynthese met planten.