Fotograaf

Iedereen is waardevol en dat leg ik als fotograaf graag vast. Dat doe ik met een glimlach. Daarbij streef ik naar comfortabele fotografie waar je graag naar kijkt en waar je vrolijk van wordt. Mijn stijl is daarom ook levensecht (geen aangepaste kleuren), soms iets aangezet qua kleur en helderheid, maar zonder onrealistisch te zijn. Tijdloze fotografie, geschikt voor bruiloften tot bedrijven.  

De volgende fotografie wil ik bekijken:

Waarom fotografeer ik

Ik ben gepassioneerd in het vastleggen van de wereld en mensen. Er is te veel te zien, en het is de lol om van alles iets interessants te maken door gebruik te maken van compositie, belichting en een glimlach. Een glimlach? Jawel! Door te lachen wordt de wereld een stukje mooier, en dat weet ik dan weer vast te leggen. Daarnaast is het gewoon fantastisch om iets mooier te maken dan het is. Door middel karakteristieke lenzen met een fijne scherpte diepte te gebruiken en de foto’s fris na te bewerken kan je iets extra representatief neer zetten. 

 Zoals je ziet fotografeer ik van alles, van babies tot bruiloften en bedrijven. Waarom alles!? Ik ben van mening dat alles de moeite waard is om vaste te leggen, en dan met name mensen. Dus mijn niche is eigenlijk waar mensen bij komen kijken. Ieder mens of rechtspersoon is waardevol, hoe onzeker ze soms ook zijn, iedereen mag er cliche gezegd zijn. Iedereen is het waard om gezien te worden.

Hoe doe ik dat?

Ik fotografeer over het algemeen met 2 camera’s tegelijk, en ik heb een heel arsenaal aan lenzen mee waar ik bij iedere situatie kan inschatten welke lens het mooiste effect heeft. Een telelens geeft bij een mens flatteuzer plaatje dan een widehoek, door de compressie. Er is veel te kiezen, dat zeker. Door de vele ervaring die ik heb weet ik ook goed te kiezen en bij iedere klus de juiste foto’s af te leveren. Maar fotografie is meer dan techniek. Het gaat ook om de onderliggende relatie. Ik zorg ervoor dat er een relaxte sfeer is, waar alles mag en kan, en zelfs de foutjes een plek hebben. Dit gaat uiteraard gepaard met een glimlach en een beetje humor. Ik ben dan ook niet onzichtbaar, want alleen Harry Potter kan dat, maar ik ben er gewoon, en dan is het wel zo chill dat je denkt, hey die Simon, leuk dat ie er is en ik ben er 100% zeker van dat ie de boel leuk vastlegd, en ook alle details!

bts met siemworks

Wat vind ik belangrijk als fotograaf?

Het is  een combinatie van techniek en gevoel. Een foto moet je een comfortabel gevoel geven als je er naar kijkt. Daarom zeg ik ook wel gekscherend, Siemworks: voor comfortabele fotografie. Als fotograaf probeer ik dat te uiten in compositie, in de kleuren van de foto en in de ervaring. Ik streef er naar dat de klant een prettige ervaring heeft in het hele proces. Geen gedoe, geen gezeur, gewoon een relaxte Simon die plezier heeft in het vastleggen van de wereld, en iedereen om zich heen te inspireren ook zichtlijnen, belichting en het interessante in het oninteressante te zien. Fotografie bestaat eigenlijk een uit wijdhoek, een medium shot, en een close-up, en misschien nog closer, mix er nog wat mensen, emotie en zwaartekracht aan toe!.  Die combinatie maakt iets interessant. Ik verzamel al die ingrediënten tot een reportage die alles verteld maar ook verwondert.

 

Foto impressie

Een impressie van verschillende soorten fotografie

Bekijk ook:

Videografie

Beeld komt pas echt tot leven wanneer er beweging en geluid bij komt kijken

Blogs

Van reviews tot interessante avonturen. Je leest het in de blog!

Portfolio

Hier vindt je alle werken op siemworks op één plek

Jij bent waardevol.

Siemworks maakt van jou, familie, je bedrijf, bruiloft een visueel feestje.