Bake for life deel 3: Nkokonjero – Disability is not inability

Disability is not inability

De volgende dag ga ik met Oscar en een medewerker van BBrood naar Nkokonjero, de eerste compound van de Little Sisters of St Francis. We worden warm ontvangen door de sisters. Na overstelpt te zijn met vers gebakken koekjes en een warme maaltijd ga ik aan de slag.  Op deze locatie zijn veel vertrekken voor gehandicapten en ouderen. Daarnaast helpen verschillende bewoners hier ook mee in de bakkerij. Fantastisch om te zien hoe iedereen een taak heeft en hun waardering krijgt. Hier is verder goed geïnvesteerd in meer mechanische ovens, waar ze met trots over vertellen. 

Disability is not inability

 De BBrood manager helpt die dag mee met bakken. De eerste dag op een echte Bake for Life locatie zit er op. Omdat ik toch een behoorlijk dagdeel op de locatie zit leg ik heel veel vast. Het fijne is dat ook video’s maak, zo heb ik toch weer divers materiaal om het verhaal van Bake for Life nog beter te vertellen. Zie bijvoorbeeld hieronder de video. over Nkokonjero.

Jonge locals

Toch kan het niet laten ook wat kinderen die in de buurt wonen, vast te leggen. Die komen gewoon even buurten en eten een stukje brood mee. Bekijk hieronder naar een deel van de fotoreportage in Nkokonjero.