Back to School: het Cameracollege

Autodidact?

Als autodidact heb ik mijzelf fotografie en videografie aangeleerd, grotendeels via YouTube, maar ook via een aantal workshops. Ondank dat had ik steeds meer behoefte aan een goed gefundeerde theoretische en praktische basiskennis via een opleiding, zodat ik weer een stap kan komen. Want naast een goed service, creativiteit, mooie en nuttige beelden, staan expertise en een constant verbeterende kwaliteit hoog in het vaandel voor Siemworks.
Na een zoektocht op internet had ik een paar mooie opleidingen gevonden, maar de opleiding Cinematografie van het Cameracollege viel het meest op. Ik zocht namelijk iets wat op een praktische manier de belangrijkste ins en outs van het camera werk kon uitleggen door professionals. Na een intake gesprek met de hoofddocent Maurice Bossers, was ik overtuigd. Deze opleiding is het serieuzere werk!

Het Cameracollege

Afgelopen maand heb ik de module Montage afgrond, en m’n brein is ondertussen ontploft. Wat een hoop informatie en praktijk heb ik in 6 dagen kunnen leren. Naast de montage module zelf, leer Maurice, met veel passie, nog allerlei andere dingen over het vak. Hij is echt een autoriteit in zijn vakgebied. Op iedere vraag die ik stelde, van technisch tot praktisch, had hij altijd een uitgebreid antwoord waar ik echt mee was geholpen. Deze module heeft mij in ieder geval een verbeterde workflow gegeven, het werken in AVID (professionele edit software) met een dedicated AVID toetsenbord. Dus ik mag niet meer editten met een muis! Als Final Cut gebruiker is dat natuurlijk wel een uitdaging. Het mooie is dat ik de vergaarde kennis gelijk kan toepassen op mijn eigen opdrachten voor Siemworks. Daarnaast toetst deze opleiding, wat ook wat meer diepgang met zich meeneemt.

Investeren in kennis

Ik ben er maar weer achter gekomen dat investeren in kennis minstens zo belangrijk is als investeren in goede spullen. Want ook al kan je op YouTube veel leren, deze opleiding heeft mij in een paar dagen veel verder gebracht.  De volgende maand zal ik de camera en cinematografie module volgen!